مهندسی حفاری (Drilling engineering) شاخهای از مهندسی نفت میباشد که عملیاتی نظیر حفاری، مهندسی گل حفاری، برنامهریزی و استقرار دکل حفاری را بر عهده دارد. فعالیت این گروه از متخصصان بعد از عملیات اکتشاف نفت شروع و منجر به استخراج نفت توسط بهرهبرداران میشود. مهندسی حفاری یکی از سختترین، پرخطرترین و البته پردرآمدترین مراحل در طی عملیات استخراج نفت میباشد.
- چاه های گربه وحشی (Wild Cat)، به اولین چاهی گفته می شود که قبل از آن هیچگونه حفاری اکتشافی برای دسترسی به نفت انجام نگرفته باشد لذا در این چاه ها رسیدن به نفت یا عدم دست یابی به نفت یک احتمال است که به این وسیله بررسی می شود در ضمن حفر این چاه ها اطلاعات دقیقی از ساختار منطقه حاصل می شود که این اطلاعات در حفر چاه های بعدی به کار می روند.
- چاه های اکتشافی (Exploration Wells)، این دسته از چاه ها در مناطقی حفر می شوند که قبلا در آن منطقه سابقه استخراج نفت وجود داشته است و همچنین وجود یک مخزن نفتی با شواهد زمین شناسی و ژئوفیزیکی به اثبات رسیده باشد. ولی باز این احتمال وجود دارد که به نفت نرسیده و چاه خشک باشد.
- چاه های توصیفی (Delineation Wells)، پس از کسب اطلاعات و به نتیجه رساندن حفاری های اولیه چاه های توصیفی در راستای مشخص کردن محدوده مخزن و بررسی بیشترلایه های زیر زمینی حوضه جدید در محل های محاسبه شده حفر می گردند.
- چاه های توسعه ای (Development Wells)، چاه های هستند که به منظور برداشت و توسعه بهره برداری حفر می شوند. احتمال دست یابی به نفت در این چاه ها %۹۰ می باشد و %۱۰ به دلیل این است که احتمالا لایه های نفت با هم مرتبط نبوده اند معمولا عدم دست یابی به نفت به دلیل کمبود تکنولوژی یا کم تجربگی اتفاق می افتد.